3 Eylül 2014 Çarşamba

İnternetten Para Kazanmanın 4 Temel Adımı

İnternetten para kazanmak denildiği zaman çok büyük 2 hata yapılıyor…
İnternetten para kazanmak çok hafife alınıyor ve buna bir iş modeli olarak bakmak yerine internet çakallıklarıyla sürekliliği olan iyi paralar kazanılacağı sanılıyor.İnternetten para kazanmak  ve yüksek online kazançlar getiren kendi online işinin sahibi olmak, korkulacak, yapılması çok zor bir olaymış gibi algılanıyor.
Bunların ikisi de yanlış.

Nedenini birazdan bu makalede anlatacağım. Hemen ardından da İnternetten Para Kazanmanın 4 Temel Adımı’nı seninle paylaşacağım.

Öncelikle 1. hatadan başlayalım;

Eğer online kazanç konusundaki çalışmalarımı takip etmişsen, bunun gerçek anlamda bir işletme gibi yönetilmesi gerektiğini, iyi kazanç elde etmek için doğru model ve stratejilerin şart olduğunu defalarca söylediğimi biliyorsundur.

Günü kurtarmak için kullanılan bazı internetten para kazanma yolları sadece anlık kazanç getirir, bunun hiçbir şekilde sürdürülebilirliği olmaz.

Eğer internet üzerinden yüksek kazançlar elde etmek istiyorsan, mutlaka ama mutlaka bunu belirli model ve stratejilerin desteklediği bir kazanç sistemi olarak düşünmelisin.

Aksi takdirde, internetten birkaç kuruş kazanıp sürdürülebilirliği olmadığı için zaman içerisinde yok olup giden tatlı bir hayale sahip olursun.

Biliyorum, söylediklerim biraz acımasız ve ağır gelebilir. Ama, OnlineKazancAkademisi.com senin başarın için var ve herzaman olduğu gibi, benden, duymak istediklerini değil, başarılı olup koyduğun hedeflere ulaşabilmen için bilmen gerekenleri duyacaksın.

“İnternetten para kazanmanın yollarını öğrenip, günde 10 dakika internete bağlanarak yılda 100.000TL kazanç elde edeyim”
diye beklersen veya bu absürd söylentilere inanırsan, üzülerek söylüyorum ama çok yakında bunun gerçekle uzaktan yakından alakası olmadığını göreceksin.
Diğer taraftan, tam ters yöndeki 2. hataya bakarsak;

Yukarıda bahsettiklerimizden etkilenip, “internetten sana yüksek ve sürdürülebilir kazançlar getirecek kendi online işinin sahibi olmak çok zordur, hatta imkansız gibi birşeydir, en iyisi hiç başlamamak”
demek de aynen bu işi hafife almak kadar büyük bir hatadır.
Daha önce de söylediğim gibi; internetten para kazanmak, doğru model ve stratejiler doğrultusunda hareket edersen çok zor bir olay değildir.

İnternetten para kazanmanın temelinde 4 basit adım yatır.
Hedef Pazarını TanıPazarının İhtiyaçlarını Karşılayacak Ürünü Bul(veya Yarat)Hedef Pazarınla Ürünü BuluşturKazançlarını Topla, Analiz Et ve İyileştir
Gel çok kısaca bu 4 temel adımı biraz açalım…

1 – Hedef Pazarını Tanı:

Bir ürünün pazarlamasının iyi yapılabilmesi(etik olarak) ve çok satabilmesi için en önemli kriterlerden biri nedir?

Ürünün, pazarın ihtiyaçlarına ne kadar cevap verebileceği.

İşte bunun için hedef pazarını çok iyi tanımalısın.

Pazarın kimlerden oluşuyor, ihtiyaçları nedir, sıkıntıları, korkuları, istekleri, hedefleri nedir?

Bunları bilmezsen, bu pazarın iyi tepki vereceği ürünü yaratamazsın, veya satış ortağı olarak kazanmaya çalışıyorsan, bulamazsın.

Pazarını tanırken bir başka önemli kriter de, pazarının sana kazanç getirip getiremeyeceğidir.

Pazarının, herhangi bir konuya, internet üzerinde ne kadar ilgili olup olmadığını “Google Keyword Tool” sayfasını kullanarak öğrenebilirsin.

Hedef pazarını analiz edip tanırken, söz konusu pazarın sana kazanç getirip getirmeyeceğini, birçok değişik faktörü inceleyerek mutlaka değerlendirmelisin.

2 – Pazarının İhtiyaçlarını Karşılayacak Ürünü Bul(veya Yarat)

Ürün sahibi de olabilirsin satış ortağı da; bu adımda önemli olan dönüşümü yüksek, hedef pazarının ihtiyaçlarına fazlasıyla cevap verecek kaliteli ürünü bulmak/yaratmak.

Dönüşümü yüksek derken, ürünün pazarlama modelinden ve satış sayfasının ne kadar etkili olup olmadığından bahsediyorum.

Bunlarla ilgili de daha detaylı bilgiyi Online Kazanç Başarı Planı video eğitim serisinde paylaştım.

3 – Hedef Pazarınla Ürünü Buluştur

Bir ürün ne kadar iyi ve kaliteli olursa olsun, ne kadar önemli bir ihtiyaca cevap verecek olursa olsun, eğer onu doğru pazarın önüne çıkaramazsan ürünün başarılı olma şansı yoktur.

İşte bu noktada yapman gereken de budur…hedef pazarının önüne, onlara değer katacak hayatlarında fark yaratacak ürünü çıkarmak.

Bir başka değişle onlara bu değeri sunmak.

Zaten ilk 2 adımı doğru yapmışsan, bu adımda hedef pazarın “işte tam aradığım ürün, bunu almamak delilik olur”
diyerek sana teşekkür bile edecek.
Çünkü, pazarına, hem fiyat hem kalite hem de onlara katacağı değer olarak reddedemeyecekleri bir ürün sunmuş olacaksın.

Bu adım’da yapılan, pazarını ilgili ürünün satış sayfasına veya pazarlama tüneline yönlendirmektir.

4 – Kazançları Topla, Analiz Et ve İyileştir

İşte birçok Online Girişimci için işin en eğlenceli kısmı.

Artık online kazançlarını toplamanın zamanı.

İş burada bitiyor mu?

Kesinlikle hayır!

Belki de iş asıl burada başlıyor.

Bu noktada yapman gereken, başta konuştuğumuz gibi tüm bu kazanç şeklini bir işletme gibi yönetmek.

Örneğin, rakamlarını çok iyi bilmelisin.

Rakamlar derken neyi kastediyorum?

Hemen anlatayım…

Mesela;
Gün içerisinde(veya belirli bir periyotta) kaç kişi siteni ziyaret ettiBu ziyaretçilerden kaçı hangi link üzerinden ilgili ürünlerin satış sayfalarına yönlendirildive bu ziyaretçilerden kaçı ürünü satın aldı…
Belki Endüstri Mühendisliği okumuş olmamın büyük bir etkisi olabilir ama rakamlarla destekleyerek, analitik olarak işini analiz edemezsen, sistemini de geliştiremezsin.

Bu yüzden, eğer kazanç sistemini iyileştirmek istiyorsan, online işinin bu tür kritik rakamlarını iyi analiz edip ona göre belirli aksiyonları almalısın.

Bahsettiğim tür rakamlara Google Analytics kullanarak, hiçbir teknik bilgi gerektirmeden kolaylıkla ulaşabilirsin.

…özellikle de web siten için WordPress altyapısı kullanıyorsan.

Satış Ortağı olarak kazanç elde ediyorsan, bağlı bulunduğun satış ortaklığı platformlarında çok temel bu tür istatistiksel bilgileri bulabilirsin. Ama, yine de bu analizlerin biraz daha derinine inmek sana daha net sonuçlar verecektir.

Evet, biraz uzun oldu ama umarım senin için faydalı bir yazı olmuştur.

Herzamanki gibi, olumlu veya olumsuz tüm görüş, düşünce ve sorularını hiç çekinmeden aşağıdaki yorum alanına yazabilirsin.

Ayrıca, sayfadaki sosyal medya butonlarına tıklayarak, online kazanç konusuna ilgi duyan veya duyabilecek arkadaşlarınla bu yazıyı paylaşırsan sevinirim.

Bir sonraki yazıda(veya video’da) görüşmek üzere…

Erün Albayrak


View the original article here

0 yorum:

Yorum Gönder

Text Widget

Copyright © 5 KİLO VERMEK | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com