17 Ağustos 2013 Cumartesi

Brokoli ve Karnabahar Salatası Tarifi

Brokoli ve karnabahar aslında iki kardeş tanımlamasını yapabiliriz. Her ikisini aynı salatada kullanmak hem daha lezzetli, hem de salatanızı daha güzel bir renge bürünmesini sağlayacaktır. Brokoli ve karnabahar salatası tarifi ile hem akşam yemeklerinizde, hem de misafir davetlerinizde hem çok şık bir görüntü hem de güzel bir tat elde edebilirsiniz.


Sizlerde brokoli ve karnabahar salatası tarifi için dolaplarınızda her zaman malzemelerinizi hazır edebilir ev anında birkaç dakikada haşlayıp ortaya harika bir salata çıkarabilirsiniz. Soğuk olarak tüketilen bu salata çeşidi dolapta durmaya da müsaittir. Bol zeytinyağı ve limon ile sofraları süsleyen bu harika tat, özellikle diyet yapanlar içinde az kalorisi ile ideal bir salata çeşididir diyebiliriz.

1 adet küçük boy karnabahar1 adet orta boy brokoli1 adet büyük boy havuç1 adet büyük boy patates1 bardak haşlanmış mısır (konserve)2 diş sarımsak1 adet limontuz , zeytinyağınar ekşisiBir tencereye yeteri kadar su koyup kaynatıyoruz.Kaynayınca tuz atıyoruz.Çiçeklerinden kopartığımız karnabaharları ve brokolileri iyice yıkadıktan sonra kaynayan suya atıyoruz.2 adet karanfil atarsanız koku önlemiş olursunuz.Çatal batacak kadar haşlıyoruz.Haşlanınca süzgeçe alıp süzüyoruz ve soğuk sudan geçiriyoruz renklerini kaybetmesin diye.Havuçları ve patatesleri yakayıp soyduktan sonra uzunlamasına ufak şeritler halinde kesiyoruz.İsterseniz aynı suda isterseniz başka kaynar suda havuçları ve patatesleri haşlıyoruz.Haşlandıktan sonra süzüp soğuk sudan geçiriyoruz.Bir kaseye ezdiğimiz sarımsakları , tuzu , nar ekşisini , zeytin yağı , limon suyunu katıp karıştırıyoruz.Haşladığımız bütün malzemeleri genişçe bir servis tabağına alıyoruz.Üstüne haşlanmış mısırları ve yaptığımız sosu döküyoruz.Bir kaç kere karıştırıyoruz.Bir önceki yazımız olan Diyet Havuçlu Kek tarifi başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Text Widget

Copyright © 5 KİLO VERMEK | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com