29 Ağustos 2014 Cuma

Basen Eritme Hareketleri | En İyi 5 Basen İnceltme Egzersizi

Home » Egzersizler » Basen Eritme Hareketleri | En İyi 5 Basen İnceltme Egzersizi
Posted by Admin in Egzersizler, Makaleler, Zayıflama, Zayıflama Hareketleri

Basenler çoğu kadın için sorun teşkil etmektedir. Aşırı kilolu basenler ile fiziğinin düzgün olmadığını hisseden, daha zayıf bir görünümün daha iyi görüneceğini bilen bayanlar bu sorunu oldukça önemsemekte ve gidermek için çeşitli yollara başvurmaktadır. Basen eritmenin en sağlıklı, en kolay ve güvenilir yolunu sizlerle paylaştıktan sonra siz de basen eritme hareketleri ilebasenlerinizi inceltmeye başlayabilirsiniz. Son derece sağlıklı ve kolay egzersiz hareketleri ile basen kısmındaki yağları hızlı bir şekilde yakacak, bu kısımdaki kilolarınızdan doğal ve sağlıklı bir biçimde kurtulabileceksiniz. Spor salonuna bile gitmeden kendiniz, size anlatacağımız egzersizlerle kilo vermeye başlayabilirsiniz. Diyet yaparak bu süreci daha da hızlı hale getirmeniz mümkün. Siz de evinizde basit egzersiz hareketleri uygulayarak basenlerinizdeki yağları eritebilirsiniz. Peki en etkili basen eritme hareketleri hangileridir ve bu hareketler nasıl uygulanmalıdır biraz da bundan bahsedelim.

İlk olarak bir sandalyenin önüne sırt üstü uzanın. Uzandıktan sonra.. ayaklarınız ucunda olan sandalyeye topuklarınızı koyun daha sonra iki elinizle yerden destek alarak, sağ ayağınızı tam 90 derece kaldırın ve sonrasında kalçanızı yerle temasını kesin. 2 – 3 saniye o şekilde bekledikten sonra kalçanızı indirmeli ve o şekilde 20 tekrar yapmalısınız. Tamamladıktan sonra aynı şekilde sağ ayağınızı indirebilir, sol ayağınız içinde aynı hareketi uygulayınız.

Bir diğer hareket ise yine evinizde kolaylıkla uygulayabileceğiniz bir harekettir. Bir sandalye alın ve karşısına geçin. Ellerinizi belinize koyup sağ ayağınızla sandalyenin üzerine çıkın. Sol topuğunuzu ise yapabildiğinizce arkaya doğru kaldırın. Kaldırırken savurmadan, son derece kontrollü olarak bu işlemi yapın. Daha sonra sol ayağınızı yere indirip doğrulun. Daha sonra sağ ayağınızı yere indirin ve diğer ayağınızın arkasına, yere koyun. Ve tek ayağınız önde çömelin ve sağ ayağınızı sandalyeye koyarak tekrar tekrar yapmaya başlayın. Bu şekilde hareketi 10 kez sağ bacağa, 10 kez sol bacağa yaparak egzersiz işlemini tamamlayın.

Bir diğer hareketimiz ise yine sandalye ile olacak. Sandalyenin arkasına geçin ve parmaklarınızla sandalyeye tutunup, ayak parmak uçlarınıza kalkın. Belinizi düz tutup ağırlığınızı sandalyeye verin ve sol ayağınızı sağ bacağınızı diz kısmına getirip yaslayın. Belinizi düz tutarken aynı zamanda sol bacağınızı da germeye başlamalısınız. 10 veya 12 kez her bacak için aynı hareketi yapmalınızın ve parmak ucunda durmaya özen göstermelisiniz. Basen eritme hareketleri ile sizde basenlerinizi evinizde kolaylıkla eritebileceksiniz.

Basen eritme hareketlerinde dördüncü hareketimizi yine sandalye yardımıyla yapacağız. Sandalyenin bu defa önüne geçin ve arkanızı dönüp iki adım öne gittikten sonra ellerinizi belinize yaslayın. Daha sonra sol ayağını arkaya doğru kaldırıp sandalyenin üzerine koyun. Daha sonra sağ bacağınızı kırıp yere dik bir şekilde koyun ve dizinizin ayak parmaklarınızın gerisinde olmasına özen gösterin. Bu şekilde iki – üç saniye bekleyin ve doğrulun. Bu hareketi 15 kez her ayak için yapın. Aynı şekilde diğer basen eritme hareketleri için de söylenen miktarda hareketi gerçekleştirmelisiniz.

Saydığımız basen eritme hareketlerinin sonuncusu ise sandalyenin önünde çömelebildiğiniz kadar bacaklarınız yere dik bir şekilde çömelin ve kollarınızı yere bacaklarınıza paralel olarak salın. Yavaş bir şekilde çömelip aniden doğrulun. Doğrulduktan sonra hemen kollarınızı yukarı kaldırın ve parmak uçlarınızla yükselin. Basen eritme hareketlerinin sonuncusu olan bu hareketi 15 kez tekrarlayarak son hareketimizi de tamamlamış oluyoruz.

Bu en temel basen eritme hareketlerini evinizde istediğiniz herhangi bir saate basitçe uygulayabilir ve kalçalarınızı inceltmeye başlayabilirsiniz. Hareketleri düzenli ve disiplinli bir şekilde uyguladığınız takdirde basen yağlarınızdan hızla kurtulduğunuzu görecek, o hayal ettiğiniz vücuda kavuşmanın keyfine varacaksınız.


View the original article here

0 yorum:

Yorum Gönder

Text Widget

Copyright © 5 KİLO VERMEK | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com