30 Ağustos 2014 Cumartesi

Metabolizmayı Hızlandırarak Zayıflama Nasıl Yapılır?

Home » Kilo Verme » Metabolizmayı Hızlandırarak Zayıflama Nasıl Yapılır?
Posted by Admin in Kilo Verme, Makaleler, Zayıflama

Vücudumuzun gün içerisinde yaptığı birçok işlev vardır. Metabolizma hızı da bunlardan bir tanesidir ve tükettiğimiz besinlerin yakılmasında oldukça büyük etkisi vardır. Metabolizma hızı kişinin herhangi bir aktivite nedeniyle olmayan, vücudun kendi kendine harcadığı enerji miktarına denmektedir. Vücudun kendi içerisinde harcadığı enerji ne kadar çok olursa metabolizma o kadar hızlı diyebiliriz. Kilo verme konusunda oldukça etkili olan metabolizmayı hızlandırarak zayıflama son zamanlarda sıkça tercih edilen bir yöntemdir. Metabolizma hızı detaylı bir şekilde ele alındığında ortaya bazal metabolizma hızı ortaya çıkar ve buradaki kriterler de metabolizmayı hızlandırarak zayıflama konusunda belirleyici etmenlerdir. Metabolizma hızı her insanın yaşı, cinsiyeti, boyu ve kilosuna göre değişkenlik göstermektedir. Kimisi istediği kadar yemek yiyerek diyet bile yapmadan aynı kiloda kalabilmekte, kimileri ise metabolizması yavaş çalıştığı için fazla yemese dahi kilo alabilmektedir, su içsem bile yarıyor tabiri buradan ileri gelmektedir. İşte bu saydığımız etkenlerin.. de göz önünde tutulup yapılan hesaplamalara bazal metabolizma hızı denmektedir. Rahatlıkla hesaplayabileceğiniz bazal metabolizma hızınızı bulmak için değerlerinizi aşağıdaki tabloya girmeniz yeterlidir.

Metabolizmayı hızlandırarak zayıflama için ara ara bu hesaplamaları not alarak metabolizmayı hızlandırma konusunda da belirli uygulamalar yapmalısınız. Her bireyin metabolizma hızı farklılık gösterdiği için sizin metabolizma hızınız, kilonuz ve tükettiğiniz besinlerle doğru orantılı olarak değişmektedir. Metabolizmanızın hızlı çalışması yediğiniz besinleri hızla yakmanızı sağlarken yavaş çalıştığı zaman besinler tamamen yakılamadan vücudunuzda yağ olarak depolanmış yani kilo almış olursunuz. Metabolizmayı hızlandırarak zayıflama yolunda en etkili yöntem spor ve beslenme tarzıdır. Düzenli bir şekilde spor yapmanız kaslarınızın güçlü olmasına ve yaşlandığınızda dahi o gücü kaybetmemenize yarayacaktır. Metabolizmayı hızlandırarak zayıflama bol bol su içmek ile daha kolay bir hale geleceği için değerleri iyi olan su tüketimi yapmanız dengeli beslenmeye dikkat etmeniz ve yapabilirseniz düzenli olarak bir diyetisyenle görüşmeniz bu süreçte sizlere oldukça fazla yararı olacaktır. Metabolizmayı hızlandırarak zayıflama ve fit bir görünüme sahip olabilmek için kendiniz için belirli kurallar ve tavsiyeler belirlemeniz ve bunları listelendirmeniz bu süreçte kararlılık açısından işinize yarayacaktır. Metabolizmayı hızlandırarak zayıflama nasıl olacak diye merak ediyorsanız size kolaylık olması için hazırladığımız listedeki önerileri uygulamanız sonuca ulaşmanızı sağlayacaktır. Bir diyetisyen yardımı aldığınızda hekim size gerekli olan bütün bilgiyi verecektir ancak öyle bir imkânınız yoksa metabolizmanızı hızlandırmak için önerilerimizi dikkate alabilirsiniz.

Çoğu diyetisyenin de tavsiyesi olan gün içerisinde öğünlerinizi 6’ ya çıkarmanız metabolizmanızın sürekli çalışarak yavaşlamamasını ve aktif kalmasını sağlayacaktır.Metabolizmayı hızlandırarak zayıflama sağlayan en önemli etmenlerden biri olan su; dolaşım, sindirim ve boşaltım sisteminin çalışmasını sağladığı için hızlanma konusunda oldukça etkilidir.Dengeli ve sağlıklı beslenmek bu süreçte oldukça önemlidir. Belirli diyetleri de uygulayabileceğiniz gibi metabolizmayı hızlandırarak zayıflamayı sağlayan ( acı biber, zencefil, yeşil çay, protein, lifli yiyecekler, tarçın ) yiyeceklerin içerisinde bulunduğu diyetler hazırlayarak kendinizde uygulayabilirsiniz.Mutlaka düzenli olarak spor yapamaya çalışarak hem kalori harcamış olun hem de metabolizmayı hızlandırarak kilo verme gerçekleşmesini sağlayın.Önerdiğimiz yeşil çayı siyah çay yerine bolca tüketerek metabolizmanızın hızlanmasını sağlayabilirsiniz. Metabolizmanız hızlanırken kalp basıncının artmasını engelleyen yeşil çay dengenizi sağlayacak bir içecektir.Kahvaltı öğününün oldukça önemli olması metabolizma açısından etkilidir. Kahvaltı öğününüzü mutlaka yaparak metabolizmanın erken saatlerden itibaren çalışmasını sağlayabilirsiniz.Metabolizmayı hızlandırarak zayıflama sağlayan önemli konulardan bir tanesi de sürekli hareket halinde olmanızdır. Unutmayın ki hareketsiz olduğunuz her an metabolizmanızın yavaşlaması demektir.Vücudunuzun ihtiyacı olacak kadar protein besinleri tüketmeniz metabolizmanızın hızlanmasını sağlayacaktır.

View the original article here

0 yorum:

Yorum Gönder

Text Widget

Copyright © 5 KİLO VERMEK | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com