28 Ağustos 2014 Perşembe

Göbek Eritme Egzersizleri | En Etkili 3 Karın Hareketi

Home » Egzersizler » Göbek Eritme Egzersizleri | En Etkili 3 Karın Hareketi
Posted by Admin in Egzersizler, Makaleler

Yediğimiz fazla yiyeceklerin vücutta depolanmaya başladığı ve en çok yağ deposunun yayıldığı bölgelerin en başında gelen göbek bölgesi egzersizlerin en çok yoğunlaşması gereken kısımdır. Karın kaslarınızın daha çok çalışmasını sağlayarak hem yağlanmadan kurtulup hem de kaslarınızın güçlenip belirginleşmesi için o bölgeyi çalıştıracak göbek eritme egzersizleri yapmanız gerekir. Göbek eritme egzersizleri oldukça basit ve kısa süreli hareketlerden oluşmaktadır. Her gün düzenli olarak uygulayacağınız hareketler için sadece 20 dakika bile ayırmanız oldukça iyi sonuçlar almanızı ve vücutsal olarak zayıflayarak fit bir görünüme kavuşmanızı sağlayacaktır. Göbek çevrenizde meydana gelen fazla yağlanmadan kurtulmak için kısa bir süreliğine.. küçük diyetlerle yağlı ve şekerli yiyeceklerden yeterli miktarda uzak kalmanız da bu dönem içerisinde daha hızlı sonuç elde etmenizi sağlayacaktır. Sizlere anlatacağımız göbek eritme egzersizleri düzenli olarak evinizde dahi rahatlıkla uygulayabileceğiniz hareketlerdir. Vereceğimiz en etkili 3 hareketi ilk birkaç gün tek set halinde ilerleyen zamanlarda ise arttırarak uygulayabilirsiniz. Dilerseniz bu 3 hareketin farklı varyasyonlarını aşağıdaki vidyoda da bulabilirsiniz.
 

Etkili göbek eritme egzersizleri içinde bulunan ilk hareketimiz hem kalça bölgesinin hem de göbek bölgesinin çalışmasını sağlamaktadır. Hareketi yapmak için sırt üstü uzanın ve ayaklarınızı vücudunuza 90 derece dik olacak şekilde yukarı uzatın. Yere sabit olan kalçanızı 15 cm olacak şekilde yukarı kaldırın ve sonrasında yavaşça indirin. 15-20 defa aynı hareketi tekrar ederek ilk setinizi tamamlamış olacaksınız.


Uygulayacağınız diğer bir hareketimizin adına ters crunch denilmekte ve göbek eritme egzersizleri arasında oldukça popüler olan bir egzersizdir. Yapılış bakımından mekik hareketi ile benzerlik gösteren hareket özellikle göbek çevresindeki yağların yakılmasında büyük etkiye sahiptir. Göbek eritme egzersizleri ikinci hareketini yapmak için sırt üstü olacak şekilde yere uzanın ve bacaklarınızı kaldırarak dizlerinizden bükün. Ayaktayken bir yere oturuyormuş gibi bir pozisyona gelmiş olacaksınız. Konumu aldıktan sonra büktüğünüz dizlerinizi alnınıza doğru çekmeye çalışın ve yavaşça geri bırakın. Diğer hareketimizde olduğu gibi bir seti 15-20 defa olacak şekilde uygulayarak egzersizi tamamlayın. Göbek eritme egzersizleri yaparken hareketlere alıştıktan sonra örneğin bu harekette dizlerinizi alnınıza daha çok yaklaştırmaya çalışabilirsiniz.


Diğer göbek eritme egzersizleri yaparken tercih edeceğiniz diğer hareketimiz destekli crunch olarak adlandırılmaktadır. Bir yerden destek alarak mekik hareketi yapacağınız bu harekette sırt üstü yaslanıp ayaklarınızı kaldıracağınız yükseklikte bir nesnenin üzerine yerleştirmeniz gerekmektedir. Tercihinize göre konumlandırabileceğiniz ellerinizi ensenizin arkasına veya göğsünüze koyabilirsiniz. Ayaklarınız sabit bir şekilde omuzlarınızdan yükselerek mekik hareketini uygulayarak bu hareketi yapmış olacaksınız. Hareketi doğru uyguladığınızı anlamak için karnınızda baskı hissetmeniz gerekmektedir. Aynı şekilde ilk zamanlar tek set halinde 15-20 defa tekrarlayacağınız hareket sayesinde göbek bölgenizde yağlanmanın giderildiğini, sıkılaştığını ve kaslarınızın daha kuvvetli olup belirginleşmeye başladığını göreceksiniz.

Göbek eritme egzersizleri elbette son derece önemli zayıflama hareketleridir, zayıflama konusunda da çok önemli yol katetmenizi sağlayacaktır ancak bu zayıflama sürecini minimuma indirmek için beslenmenize de dikkat etmelisiniz. Beslenmenin oldukça önemli olduğu bu süre zarfında özellikle vücudun kendi ürettiği glikozun göbek bölgesinde biriktiğini unutmamalı ve göbek eritme egzersizleri ile birlikte tükettiğiniz yiyeceklere ve miktarlarına da oldukça dikkat etmelisiniz. Gün içerisinde harcadığınız enerjiden fazla olarak besin tüketirseniz vücudunuz harcayamadığınız enerjiyi yağ olarak depolama yapacağı için ya yediğiniz tüm yiyecekleri yakacak kadar spor yapmalı ya da harcadığınız enerji kadar besin tüketmeye çalışmalısınız. Gün içerisinde bol bol su da tüketmeye gayret etmeli ve spordan sonra da su tüketimine özen göstermelisiniz.


View the original article here

0 yorum:

Yorum Gönder

Text Widget

Copyright © 5 KİLO VERMEK | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com