29 Ağustos 2014 Cuma

Pilates Hareketleri ile Yağlarınızdan Kurtulun

Posted by Admin in Egzersizler, Makaleler, Zayıflama Hareketleri

Son yıllarda insanların biraz daha görünümlerine dikkat etmesi ve kendilerine değişiklik yapmak istemeleri birçok spor dalına yönelmelerini sağlamıştır. Meydana gelen fazla kilolar sağlıksız beslenme nedeniyle oluşan yağlı vücutlar, kasların kuvvetsiz olması insanların harekete geçmesini sağlayan nedenlerden olmuştur. Son dönemlerde oldukça rağbet gören ve özellikle bayanlar tarafından tercih edilen pilates de bu sporlardan birisidir. Yapılan pilates hareketleri sayesinde vücudunuz sıkı bir görünüme sahip olurken bir yandan da kendini toplar. Fazla kilodan meydana gelen ya da yaşın ilerlemesi nedeniyle oluşan sarkık derilerin toparlanmasında pilates hareketleri çok etkilidir. Zayıflama konusunda tercih edilen pilates egzersizleri yağ yakımını sağlayıp kas oluşumunu desteklerken bir yandan da metabolizmayı hızlandırarak kan akışının daha hızlı olmasını sağlar. Her amaç için farklı hareketlerin yapıldığı pilates hareketleri aşağıda verilmiştir. Doğru bir şekilde yapıldığında fazla yağlardan kurtararak vücudun sıkılaşmasını sağlayacaktır.

Pilates Topu İle Squat

Squat hareketi popo sıkılaşmasını sağlayan pilates hareketleri içerisinde olan bir egzersizdir. Pilates topuna arkanızı dönüp sağ ayağınızın üst kısmını.. pilates topunun üstüne yerleştirin ve öne doğru çömelip açılırken topu ayağınızla birlikte hareket ettirin. Hareketi yaparken düzenli nefes alıp vermeye dikkat edin ve topu diğer ayağınıza geçirin. Bu egzersiz sayesinde iki popo çevresindeki yağlanmayı gidererek popo kısmının sıkılaşmasını sağlayacaksınız.

Pilates Topu İle Yana Esneme

Pilates hareketleri içerisinde yer olan bu harekette sırtınız dik olacak şekilde yere oturun ve ayaklarınızı uzatın. Pilates topunu iki ayağınızın arsına alın ve iki elinizi topun üzerine koyun. Ellerinizi topa yerleştirdikten sonra topla birlikte sağ tarafa doğru yönelin her yönelişinizde nefes verin ve birkaç egzersiz sonra diğer tarafa dönün. Bu pilates hareketleri sayesinde omuzlarınızı gevşetecek ve bel kısmınızı sıkılaştıracaksınız. (İlgili hareketin fotoğrafı biraz bozuk, internette bulamadığımdan dolayı kes yapıştır yapmak zorunda kaldım!)

Pilates Topu İle Yarım Mekik

Yere sırtüstü olacak şekilde uzanın ve kollarınızı iki yana uzatın. Dik bir şekilde ayaklarınızı topun üstüne yerleştirin. Yarım mekik hareketi olacak şekilde topu ayağınızın altından kaydırmayarak göbeğinize doğru eğilip tekrar geri gidin. Kalkarken nefes vermeye dikkat edin. Pilates hareketleri içerisinde bu hareket sayesinde basen ve göbek bölgenizin sıkılaşmasını sağlayabilirsiniz.

Pilates Topu İle Bacak Çekme

Sırt üstü olacak şekilde yere uzanın. Bacağınızın birini uzatarak altına topu yerleştirin ve diğer bacağınızı dizden iki elinizle kavrayarak kendinize doğru çekin. Topu dengede tutarak hareketi sekiz kere tekrarlayın ve diğer ayağınıza geçin. Unutmayın ki pilates hareketleri doğru yapıldığı zaman etkisini gösterecektir.

Bu Yazı da İlginizi Çekebilir:

Zayıflama Hareketleri


View the original article here

0 yorum:

Yorum Gönder

Text Widget

Copyright © 5 KİLO VERMEK | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com