28 Ağustos 2014 Perşembe

Bölgesel İncelme Yöntemleri Nelerdir?

Posted by Admin in Kilo Verme, Makaleler, Zayıflama

Kilo vermek, ideal kiloya ulaşmak için belirli kurallara uymanız gerekmektedir. Düzenli olarak bir diyet programı uygulamak ve düzenli spor yapmak zayıflamanızı sağlayacaktır. Ancak zayıflama sürecinde bölge olarak vücudunuzun belirli kısımlarında yağlanmanın hala olduğunu görmeniz mümkün olabilir. Genel olarak yaptığınız bir zayıflama programının ardından ideal kilonuza ulaşmaya başlamışken bölgesel incelme hareketleri yaparak yağlanmanın çok olduğu bölgelerde incelme sağlayabilirsiniz. Ancak bunun için öncesinde de söylediğimiz gibi vücut çapında genel olarak zayıflama göstermeniz ve sonrasında yağlanmanın hala gitmediği bölgeler için de bölgesel incelme hareketlerini uygulayabilirsiniz.

Bayanların veya erkeklerin vücutlarındaki yağlanma oranının spor ile azalması bazen her bölgede eşit düzeyde olmayabilir. Genetik olarak ya da yaşam şartlarından dolayı bazı insanların basen veya kalça bölgesinde aşırı yağlanma olurken, bazı insanların da karın veya bel bölgelerinde olabilir. Yapacağınız egzersizler.. sayesinde fazla yağlardan kurtulmanız mümkündür. Ancak bütün vücudunuzu genel olarak çalıştırmanız gerektiğini belirtmekte fayda var. Şunu unutmamalısınız ki egzersizler genel olarak vücudunuzda sıkılaşma ve zayıflama meydana getirirken bölgesel yağlanmanın fazla olduğu yerlerde zayıflama diğer bölgelere göre daha fazla olacaktır. Ancak yağ oranının fazla olması nedeniyle diğer bölgelerle eşit olması beklenemez. Bunun için bölgesel incelme hareketleri uygulayarak diğer bölgeler ile eşit hale gelmeye çalışabilirsiniz. Bölgesel incelme hareketleri sayesinde yağlanmanın fazla olduğu bölgelerin yağ oranını hızla azaltabilmeniz mümkündür. Özellikle bayanlarda basen bölgesinde erkeklerde ise göbek bölgesinde meydana gelen bölgesel yağlanmadan kurtulmak için düzenli olarak bölgesel incelme hareketlerini yapmanız ve yanında egzersizlere uygun olarak diyet programı uygulamanız gerekmektedir. Bu egzersizlerle ilgili ihtiyacınız olan görsel ve detaylı bilgileri sitemizin zayıflama hareketleri kategorisinden bulmanız mümkündür.

Sağlıklı bir sporun yanında yapacağınız diyet ve hayatınızda yapacağınız ufak değişiklikler istediğiniz bir görünüme kavuşmanızı sağlayacaktır. Hayatınızda yapmış olacağınız birkaç değişiklik sayesinde bölgesel incelme sağlamanız daha kolay bir süreç olacaktır. Kilo vermekte ve özellikle göbek bölgesinde incelme sağlamak için genellikle önerilen yöntemlerden birisi karbonhidratlı yiyeceklerden uzak durmaktır. Uzak durmaktan amaç vücudunuzun ihtiyacı olacak kadar karbonhidrat almalısınız ve bunu da sağlıklı yiyeceklerden almaya dikkat etmelisiniz. Sağlıklı bir şekilde beslenmek ve hazmı kolaylaştırmak için en az 20 dakikadan önce sofradan kalkmamanız ve yavaş yemeniz gerekir. Çok acıkmadan yemek yemeye başlamalı ve tıka basa doymadan rahatsız olmayacak şekilde sofradan kalkmalısınız. Bölgesel incelme hareketlerinin yanında yapacağınız bu değişiklikler süreci hızlandırırken bir yandan da vücudun ihtiyaçlarını karşılayacaktır. Amacınız yağ yakmak olduğu için kendinize uygun olarak bir diyetisyenle veya kendi kararlarınızla kalorisi az olan sağlıklı bir diyete başlamanız sizin için çok iyi olacaktır. Uygulayacağınız diyet yanında bölgesel incelme uygulamaları yaparken ilk aşamada egzersiz dakikalarınızı kısa tutup sonraki aşamalarda yükseltmeniz vücudunuz açısından önemlidir. İncelmek için tercih edeceğiniz hareketleri her bölgeye uygun bir şekilde araştırarak uygulayın. Yağlanmanın fazla olduğu bölgeyi çalıştıracak olan bölgesel incelme hareketi genel olarak zayıflama sağlarken direk ilgili bölgeyi çalıştırmaya odaklı olduğu için o bölgenin de incelmesini sağlayacaktır.


View the original article here

0 yorum:

Yorum Gönder

Text Widget

Copyright © 5 KİLO VERMEK | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com