7 Ağustos 2013 Çarşamba

Ağrılı Cinsel İlişki Nedir?

Yazar: melek Tarih: Haziran 26, 2013 Kategori: Kadınlarda Sorunlar | Yorum : 0

Ağrılı cinsel ilişki (disparoni), cinsel ilişki esnasında ya da cinsel ilişkinin ardından duyulan ağrı, yanma veya yırtılma hissi anlamına gelir. Cinsel deneyimin erken safhalarında olan kadınlarda daha çok görülen ağrılı cinsel ilişki, toplumda çok sayıda kadını etkileyen bir problemdir.


Yaygın Sebep Bakteri Enfeksiyonları
Kadınların 5’te 1’ini etkileyen bir sorun olan disparoni, ağrı vajende gerçekleşiyorsa yüzeysel; alt abdominal bölgede gerçekleşiyorsa derin disparoni olarak adlandırılır. Bir kadında, her iki tip disparoni de görülebilir. Aynı zamanda, vajen kaslarının kasılması sonucu gelişen vajinismus cinsel ilişkiye engel olabilir.
Primer disparoni, ağrının ilk cinsel ilişkiden beri sürmesi durumudur. Seconder disparonide ise ağrı, sonradan ortaya çıkmıştır.


Ağrılı cinsel ilişkinin nedeni çoğunlukla kadının hazır olmadığı bir anda cinsel ilişkiye girmesidir. Candida, trikomonyaz türü vajina mantarları, vajinal uçuk gibi hastalıklar da disparoniye zemin hazırlar. Yanma hissi, kaşıntı, miktarı artan kokulu vajinal salgı, üreme bölgesinde iltihaplı sivilce oluşumu gibi bulgular, mantarın neden olduğu ağrılı cinsel ilişkiye eşlik eder. Miyom, çikolata kisti, üreme kanallarında meydana gelen iltihaplanmalar da ağrılı cinsel ilişkiye neden olur. Bir önceki yazımız olan ” Hamilelik Depresyonuna Yol Açan Faktörler Nelerdir? ” başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.


 

0 yorum:

Yorum Gönder

Text Widget

Copyright © 5 KİLO VERMEK | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com