5 Ağustos 2013 Pazartesi

Dış Gebelik Belirtileri Nelerdir?

Yazar: melek Tarih: Haziran 24, 2013 Kategori: Hamilelik | Yorum : 0

Embriyonun rahim dışına yerleşmesi anlamına gelen Dış Gebelik (Ektopik gebelik) erken dönemde; göğüs hassasiyeti, mide bulantısı ve kusma, regl gecikmesi, gebelik testinin pozitif sonuçlanması gibi normal gebelik bulgularını verir. Ancak döllenmiş yumurtanın rahim boşluğu dışında bir alanda tutunmasına ve gelişmesine bağlı olarak, kasık ve karın bölgesinde şiddetli ağrıya yol açar.


Embriyo Nadiren Gelişimini Tamamlıyor


Tüplerde inflamasyon (Salpenjitis); tüp bebek tedavisi, bağırsak, apandisit ve yumurtalıkta kitle ameliyatları, çikolata kisti (Endometriyozis) gibi faktörler dış gebelik riskini arttırmaktadır. Aynı zamanda, önceden dış gebelik deneyimi yaşayan kadınlar da risk grubundadır.
Kasık ve karın bölgesinde şiddetli ağrıya eşlik eden vajinal kanama, düşük tansiyon, çarpıntı, kusma, baş dönmesi, sersemlik, bayılma ve regl gecikmesi gibi şikayetler dış gebeliğin semptomlarıdır. Fark edilmeyen dış gebelik durumunda, embriyonun gelişimine bağlı olarak tüplerin baskı sonucu yırtılması sonucu iç kanama oluşabilir.
Dış gebeliklerde, embriyo çok nadir olarak gelişme ve yaşama şansı bulur. Ancak anne ölümlerine neden olabilecek Ektopik gebelikte erken teşhis, anneni yaşamını kurtarır. Bu nedenle gebede; abdominal ve vajinal ağrı, kanama, regl düzensizliği, omuz başı ağrısı, bıçak saplanır biçimde ağrı ve yumurtalık bölgesinde baskı gibi semptomların görüldüğü durumlarda derhal bir kadın doğum uzmanına başvurmak gerekmektedir. Bir önceki yazımız olan ” Taş Bebek (Lithopedion) Nedir? ” başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.


 

0 yorum:

Yorum Gönder

Text Widget

Copyright © 5 KİLO VERMEK | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com