3 Ağustos 2013 Cumartesi

Yoğun Regl Kanaması Nedir?

Düzensiz regl dönemleri, bir haftadan fazla süren pıhtılı kanamalar, saat başı ped değiştirme ve aynı anda birden fazla ped kullanma ihtiyacı, anemi kaynaklı genel bitkinlik ve solunum problemleri, ağrılı kanama gibi belirtiler aşırı regl kanamasını (Menoraji) işaret eder.


Menoraji’ye Yol Açan Faktörler Nelerdir?


Hormonal aktivitelerin değişken olduğu ergenlik ve menopoz dönemlerinde daha sık görülen menoraji, kanamanın uzun süre ya da fazla miktarda olması demektir. Hipermenore ise regl döneminde her iki durumun beraber görülmesi anlamına gelir.
Menoraji ve Hipermenore; pıhtılaşma bozuklukları, hipotiroidi, şeker hastalığı, karaciğer ve böbrek hastalıkları gibi metabolik nedenlerden; yumurtalık iltihapları, düzensiz yumurtlama, rahim ağzı veya rahim kanseri, düşük, miyom, yumurtalık kisti gibi rahimle ilgili sağlık sorunlarından; kemoterapi ilaçları, kan sulandırıcılar ve spiral kullanımı gibi dış faktörlerden kaynaklanabilir.


Östrojen, progesteron ve tiroid hormonlarının kontrolsüz salınımı aşırı kanamaya neden olur. Hormonal kaynaklı menoraji , endokrin tedavisi ile kontrol altına alınır. Düzensiz, yoğun ve uzun süren kanamalarda kadın doğum uzmanına başvurmak gerekir. Bir önceki yazımız olan ” Tedavi Edilmeyen İnmemiş Testis Hangi Sorunlara Neden Olur? ” başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.


 

0 yorum:

Yorum Gönder

Text Widget

Copyright © 5 KİLO VERMEK | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com